Webinar om barnløshetsparadokset

Torsdag 11. februar kl. 14.15 inviterer Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og Institutt for helse og samfunn til et digitalt seminar om barnløshetsparadokset. Norge trenger flere barn, sier Erna. Samtidig får ufrivillig barnløse beskjed om å jenke på kravene fordi «å få barn er ingen menneskerett».

I den nye boken Det golde landet adresserer Karin Haugen hvor tabubelagt det kan oppleves å være ufrivillig barnløs i en sterkt barneorientert kultur, og hvor vanskelig det kan være å snakke om at man trenger assistert befruktning for å få barn.

I dette seminaret tar de temaet videre og ser på paradokset mellom ønsket befolkningsvekst på den ene siden, og en utbredt ambivalens overfor assistert befruktning på den andre.

Innledning ved forfatter og journalist Karin Haugen.  Kommentarer fra gynekolog og professor i samfunnsmedisin Johanne Sundby, medisinhistoriker Eira Bjørvik (begge Institutt for helse og samfunn, UiO) og biolog Cecilie Hoxmark, som står bak podkasten Barnløs på godt og vondt.

Seminaret vil foregå på Zoom og er åpent for alle.
NB: for å motta Zoom-lenke må du melde deg på via nettskjema: https://nettskjema.no/a/180358#/page/1

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *